Τουρνουά - Αθλητικές Διοργανώσεις

 

 

  • Ετήσιο διασχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου

 

Κάθε Απρίλιο διοργανώνεται το διασχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα δημοτικά του δήμου Ωραιοκάστρου και για τις τάξεις Δ', Ε' και Στ' δημοτικού. Αποτελεί μία συνδιοργάνωση του γραφείου αθλητισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου και του αθλητικού συλλόγου «ΔΑΣΩ». Το εν λόγω τουρνουά τείνει να γίνει θεσμός, αφού κάθε χρόνο η συμμετοχή των παιδιών είναι μεγάλη και με ενθουσιασμό αγωνίζονται για να κατακτήσουν μία από τις πρώτες θέσεις. Σε όλους τους μαθητές παρέχονται μπλουζάκια, με τα οποία αγωνίζονται, καθώς και μετάλλια και κύπελλα στους πρώτους νικητές των τριών τάξεων. 

 

  • Ετήσιο διασχολικό τουρνουά χειροσφαίρισης

 

Τον μήνα Μάιο την τιμητική του έχει το άθλημα της χειροσφαίρισης. Μαθητές και μαθήτριες όλων των δημοτικών του Ωραιοκάστρου χωρίζονται σε ομίλους ανάλογα με την ηλικία και στο τέλος αναδεικνύονται οι πρωταθλήτριες ομάδες των κοριτσιών της Ε' και Στ δημοτικού και αντίστοιχα των αγοριών. Το τουρνουά είναι συνδιοργάνωση του γραφείου αθλητισμού του δήμου και του ΄΄Αίαντα Ωραιοκάστρου΄΄.

 

  • Ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 ανεξάρτητων ομάδων

 

Τον μήνα Ιούνιο έχει καθιερωθεί τουρνουά ποδοσφαίρου για ενήλικες άνω των 32 ετών στο δημοτικό γήπεδο 5Χ5. Οι ομάδες χωρίζονται σε 2 ομίλους και ο πρωταθλητής βγαίνει από τον νικητή των πρώτων στη βαθμολογία των δύο ομίλων. Η συμμετοχή των ατόμων που θέλουν να διαγωνιστούν στα πλαίσια των ομάδων είναι μεγάλη και κάθε χρόνο το συγκεκριμένο τουρνουά αποκτά περισσότερους οπαδούς. Κατά τη διάρκεια των αγώνων φροντίζουμε ώστε να παρευρίσκονται ιατροί, προκειμένου να δώσουν τις πρώτες βοήθειες εάν χρειαστεί.

 

  • Ετήσια επίδειξης κολύμβησης μικρών και μεγάλων κολυμβητών

 

Τον μήνα Σεπτέμβριο οι μικροί και μεγαλύτεροι κολυμβητές που συμμετείχαν στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης του δήμου Ωραιοκάστρου έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλες τις δεξιότητες που έμαθαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετέχουν και αθλητές υψηλού επιπέδου, δημότες Ωραιοκάστρου, κάνοντας επίδειξη άρτιας τεχνικής, αλλά και ομάδες συγχρονισμένης κολύμβησης. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Πρότυπη Κολυμβητική Ακαδημία Ωραιοκάστρου.

 

  • Λαικός και Μαραθώνιος δρόμος

 

Κάθε χρόνο το γραφείο αθλητισμού, σε συνεργασία με το σύλλογο «Μαραθωνίων Μακεδονίας» και το δημότη Ωραιοκάστρου και πρόεδρο του συλλόγου κ. Αριστοτέλη Κακογεωργίου,  διοργανώνει τον Μαραθώνιο δρόμο, με διαδρομή Πέλλα - Ωραιόκαστρο και τον Λαϊκό δρόμο, με διαδρομή Πεντάλοφο - Ωραιόκαστρο (9 χλμ). Στη διοργάνωση συμμετέχουν άτομα από όλη τη χώρα και όλων των ηλικιών.

 

  • Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου βετεράνων

 

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, διοργανώνεται από την ΕΠΣΜ (ποδοσφαιρική ομοσπονδία Μακεδονίας), κατά την περίοδο Μάρτιος - Ιούνιος. Σε αυτό το τουρνουά δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσωπούμενοι από βετεράνους ποδοσφαιριστές, άνω των 38 ετών. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, μέσω του γραφείου αθλητισμού συμμετέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχοντας στο δυναμικό του 30 βετεράνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τους συλλόγους «Κεραυνός Ωραιοκάστρου» και «Φίλιππος Παλαιοκάστρου», αλλά παράλληλα υπάρχουν και ποδοσφαιριστές (δημότες Ωραιοκάστρου) που αγωνίστηκαν και σε άλλα σωματεία.

 

  • Αγώνες Ορεινής Ποδηλατοδρομίας

 

Τον Μάρτιο του 2011 πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας ορεινής ποδηλατοδρομίας. Πάνω από 200 αθλητές συμμετείχαν από πολλές πόλεις της Β. Ελλάδος και όχι μόνο. Η διοργάνωση ήταν συνεργασία του γραφείου αθλητισμού του δήμου Ωραιοκάστρου και του τμήματος ποδηλασίας του ΠΑΟΚ και επιθυμία όλων είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι αθλητές από περισσότερες πόλεις.

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner