Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης, Ληξιαρχείου και Αλλοδαπών

Αρμοδιότητες σε θέματα Δημοτικής Κατάστασης  

1) Τηρεί και ενημερώνει τα μητρώα του δημοτολογίου και τα μητρώα αρρένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες θεσμοθετημένες διαδικασίες και τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία για τη δημιουργία και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου.

2) Μεριμνά για την πρόσληψη και αλλαγή επωνύμου, καθώς και την πρόσληψη πατρώνυμου και μητρώνυμου από παιδιά, που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους ή είναι αγνώστων γονέων.

3) Μεριμνά για τον εξελληνισμό του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών, που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

4) Χορηγεί άδειες πολιτικού γάμου και μεριμνά για την τέλεση των γάμων αυτών.

5) Ενημερώνει περιοδικά τις δημόσιες υπηρεσίες για τις μεταβολές προσωπικής κατάστασης που προκύπτουν από τα τηρούμενα στοιχεία.

6) Εκδίδει κάθε είδους πιστοποιητικά ατομικής και οικογενειακής κατάστασης καθώς και κάθε είδους βεβαιώσεις, καταλόγους και πίνακες με τα στοιχεία που αναγράφονται στα ανωτέρω Μητρώα.

7) Συνεργάζεται με άλλους Δήμους και δημόσιες υπηρεσίες στις περιπτώσεις μεταβολών των μητρώων σε αντιστοιχία προς ανάλογα αρχεία που τηρούνται εκεί.

8) Μεριμνά για την τήρηση των υποχρεώσεων του Δήμου που προκύπτουν από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.

 

Αρμοδιότητες σε θέματα Ληξιαρχείου:

1) Τηρεί και ενημερώνει τα ληξιαρχικά βιβλία και αρχεία, στα οποία καταχωρούνται τα ληξιαρχικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιφέρεια του Δήμου (γεννήσεις, γάμοι, θάνατοι) καθώς και κάθε μεταγενέστερο γεγονός που συνδέεται με αυτά (π.χ. διαζύγια), σύμφωνα με τις ισχύουσες θεσμοθετημένες διαδικασίες.

2) Τηρεί αρχεία επισήμων εγγράφων ληξιαρχικών γεγονότων.

3) Εκδίδει αποσπάσματα των ληξιαρχικών πράξεων ή άλλα θεσμοθετημένα πιστοποιητικά.

4) Ενημερώνει τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων Δήμων για τα ληξιαρχικά γεγονότα που επηρεάζουν τα στοιχεία των μητρώων/αρχείων που τηρούνται στα Τμήματα αυτά.

5) Συνεργάζεται με Ληξιαρχεία άλλων Δήμων σε περιπτώσεις μεταβολών ή προσθήκης ληξιαρχικών πράξεων που βρίσκονται καταχωρημένες εκεί.

 

Διαδικασίες

  • Για τη διαδικασία δήλωσης γέννησης τέκνου απαιτείται η Ληξιαρχική Πράξη γέννησης και ταυτότητα.
  • Για τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού γέννησης απαιτείται ταυτότητα. Εάν δεν προσέλθει ο άμεσα ενδιαφερόμενος απαιτείται ταυτότητα και εξουσιοδότηση.
  • Για τη διαδικασία δήλωσης τέλεσης γάμου / σύναψης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται η Ληξιαρχική Πράξη τέλεσης γάμου / σύναψης συμφώνου συμβίωσης και ταυτότητα.
  • Για τη διαδικασία δήλωσης νέας διεύθυνσης στα μητρώα του δήμου απαιτείται το Ε1 δήλωσης Φόρου εισοδήματος του τρέχοντος έτους.
  • Για τη διαδικασία διαγραφής από το μητρώο του Δήμου (στη περίπτωση της μεταδημότευσης σε άλλο Δήμο), δεν απαιτείται ενέργεια διότι η διαγραφή γίνεται αυτόματα από το Δήμο Υποδοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κανονισμό κοιμητηρίων πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γραφείο τέλεσης πολιτικών γάμων πατήστε ΕΔΩ 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ληξιαρχείο πατήστε ΕΔΩ 

 

 

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ: Τσεσμελή Ειρήνη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 2313304050

Γρηγορίου Χρήστος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπαλτζή Όλγα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 2313304056

 

 

 

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Κομνηνών 76

Τ.Κ.:57013

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2313-304053

ΦΑΞ:;2310-698647

 

 

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2310-300821

 

 

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:23943-30531

ΦΑΞ:23940-71224

 

Αρμοδιότητες σε θέματα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης:

1) Τηρεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία περί ιθαγένειας, αλλοδαπών και μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Τηρεί Μητρώο Αλλοδαπών.

(β) Παραλαμβάνει αιτήσεις, ελέγχει τα δικαιολογητικά και τα προωθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για την χορήγηση και ανανέωση αδειών παραμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα.

(γ) Παραλαμβάνει αιτήσεις και δικαιολογητικά για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση και τις προωθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

(δ) Επιδίδει σχετικές με τα ανωτέρω αποφάσεις σε αλλοδαπούς.

 

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner