Δράσεις
Pin It

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ωραιόκαστρο 28/11/2016


Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών ήταν ο στόχος της δράσης που πραγματοποίησε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ωραιοκάστρου


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου του Ωραιοκάστρου κατά τη διανομή ενημερωτικού υλικού την Παρασκευή στις 25 Νοεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.


Η πρωτοποριακή δράση για τον Δήμο μας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ωραιοκάστρου στόχο είχε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών.


Μέλη και φίλοι της Επιτροπής διένειμαν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό για την κακοποίηση των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, της Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου καθώς επίσης και το περιοδικό «30 Ημέρες» το οποίο εκδίδεται στο δήμο μας και του οποίου η έκδοση ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα.


Κατά τη διάρκεια της δράσης ενημερώθηκε ο κόσμος για το σκοτεινό αυτό κοινωνικό φαινόμενο και για τις μορφές της βίας που μπορεί να βιώσουν όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Επίσης αναφέρθηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας και 100 της Ελληνικής Αστυνομίας που λειτουργούν όλο το 24ωρο δωρεάν και το 2310 809370 του γραφείου της Επιτροπής στο Παλαιόκαστρο, όπου μπορούν να απευθυνθούν.


Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία της Επιτροπής, τον εκδότη του περιοδικού και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, σημάδι ευαισθητοποίησης για τον τόπο μας, και όχι μόνο, που πρέπει όμως να διαρκεί 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο μία.


Γιατί: H Bία δεν αντιμετωπίζεται με ανοχή.
Καμία ανοχή στη Βία!

 

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Γεράκη Βικτωρία

11 22 33 44  

55

Η γνώμη σας μετράει...

Ποια υπηρεσία πιστεύετε ότι λειτουργεί αποδοτικότερα;

Οικονομική - 26.3%
Διοικητική - 26.3%
Τεχνική - 26.3%
Καθαριότητα - 21.1%

Συνολικές ψήφοι: 19
The voting for this poll has ended on: Νοέμβριος 26, 2015

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 334 επισκέπτες και κανένα μέλος

 
 
open mall 
KK 
interreg logo
astoPanoMou
   koynoypia ggpp
espa
baner d
eso-logo-final
logo -teliko-gram new1
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner