Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ωραιόκαστρο 1/4/2016

 

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου στα πλαίσια των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που απορρέουν από την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», επισκέφθηκε την Πέμπτη 31/3/2016 τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τμημάτων της 1ης τάξης του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου για να υλοποιήσει συγκεκριμένη δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς πάνω στα θέματα της Ισότητας των Φύλων και των Κοινωνικών Στερεοτύπων.
Στο πρώτο μέρος της συγκεκριμένης δράσης, η οποία έγινε τμηματικά, η Κα Καραπά Στέλλα Ψυχολόγος παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, υποψήφια Δρ. του Α.Π.Θ., ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τα στερεότυπα φύλου στην κοινωνία, στις σχέσεις και στον αθλητισμό. Στο δεύτερο κομμάτι της παρουσίασης η Κα Τσίτσελα Έλενα, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας ενημέρωσε για τα επαγγελματικά στερεότυπα του φύλου και τον ρόλο του φύλου ως παράγοντα επιλογής επαγγέλματος.
Στο πρακτικό μέρος της παρέμβασης προβλήθηκαν βίντεο και πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές δραστηριότητες που βοήθησαν τα παιδιά στη συνειδητοποίηση της ισότητας φύλων, στην αναγνώριση/κατάρριψη των στερεοτύπων για αυτά, καθώς και στη διερεύνηση επαγγελματικών αξιών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων.
Στο τελευταίο μέρος τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και απηύθυναν ερωτήσεις και απορίες προς τις ομιλήτριες με συνέπεια να ευδοκιμήσει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος ο οποίος βοήθησε στο να αποκομίσουν τα παιδιά γνώσεις και πληροφορίες πάνω στα θέματα της Ισότητας των Φύλων και των Κοινωνικών Στερεοτύπων.
Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες και στα υπόλοιπα Λύκεια του Δήμου μας, στο Λύκειο Μυγδονίας, στο Λύκειο Καλλιθέας και στο 1ο Λύκειο Ωραιοκάστρου.
Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη που έδειξε στις προθέσεις της Επιτροπής και ενέκρινε την είσοδό μας στα σχολεία καθώς και τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων μας που δέχτηκαν και αγκάλιασαν την δράση μας. Ακόμη ευχαριστούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές για το ενδιαφέρον που έδειξαν και τη συμμετοχή τους, όπως επίσης και για τις υπέροχες ζωγραφιές που μας χάρισαν, στις οποίες απεικόνισαν την δική τους ματιά για την Ισότητα των Φύλων. Τέλος ευχαριστούμε θερμά και τις καταξιωμένες κυρίες Καραπά Στέλλα και Τσίτσελα Έλενα για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμου εκπαιδευτικής παρέμβασης αλλά και τη συνολική εθελοντική τους προσφορά.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα συνταχθεί και θα κοινοποιηθεί αρχείο με την πλήρη περιγραφή του προγράμματος αλλά και αποτίμηση της εφαρμογής και αποτελεσματικότητάς του.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος

Γεράκη Βικτωρία

 

1a 2a 3a

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner