Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 21/10/2015

 

Την Δευτέρα το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Επιτροπής Ισότητας με τους εκπαιδευτικούς τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ωραιοκάστρου ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί για τις δράσεις και τους στόχους της Επιτροπής, παρέλαβαν υλικό της Γ.Γ.Ι.Φ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, της Δ.ΕΠ.Ι.Φ. για τις μονογονεϊκές ομάδες, του Συμβουλευτικού Κέντρου στήριξης παιδιών και εφήβων που θρηνούν την απώλεια οικείου τους προσώπου «Μέριμνα», για το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος για νέες φοιτήτριες, καθώς και ενημερωτικό υλικό από την Γ.Γ.Ι.Φ. για την ημερίδα που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωσή τους μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν στην προώθηση της ισότητας φύλων, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Θεσσαλονίκη.
Εν συνεχεία έγινε μια γόνιμη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μεταξύ των μελών της Επιτροπής και των εκπαιδευτικών και τονίσθηκε το γεγονός να γίνουν και άλλες συναντήσεις στο μέλλον τόσο με τους εκπαιδευτικούς στις τρεις δημοτικές ενότητες όσο και με την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Δήμου μας.
Η Επιτροπή Ισότητας ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και πιστεύει ότι στη συνέχεια και άλλοι εκπαιδευτικοί θα ενεργοποιηθούν συνεργαζόμενοι με την Επιτροπή!

 ekpaideftikoi

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος

Γεράκη Βικτωρία

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner