Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥΩραιόκαστρο 17-10-2015


Στις ανθρώπινες κοινωνίες, η ανθρωπιά είναι το δεδομένο, όχι το ζητούμενο.
Στη τελευταία συνεδρίασή της η Επιτροπή Ισότητας ασχολήθηκε με το μόνιμο θέμα των τελευταίων εβδομάδων, την τύχη και το μέλλον των προσφύγων. Θλιβερά περιστατικά με θύματα βρέφη και μικρά παιδιά, καταδεικνύουν ότι η ζωή είναι πιο επινοητική σε δράμα και συμβολισμούς από τη φαντασία. Ταυτόχρονα καταδεικνύουν την ανάγκη σοβαρής προσέγγισης τόσο της μεταναστευτικής πολιτικής όσο και του θεσμού της εθελοντικής προσφοράς. Η εμπειρία διδάσκει ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.
Το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου ώστε να οργανωθούν δράσεις βοήθειας στους πρόσφυγες.
Η Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στην επιδίωξή τους να βοηθήσουν τους πρόσφυγες συνανθρώπους μας, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να πάρουν το δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, θα συγκεντρώσουν διάφορα είδη τα οποία τους είναι απαραίτητα.
Στη προσπάθεια αυτή, έχουμε ανάγκη της στήριξης όλων των πολιτών.
Να ενημερώσουμε πως η Επιτροπή από την επομένη της τελευταίας συνεδρίασής της, στις 7-10-2015, έχει δρομολογήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την στήριξη της συγκεκριμένης δράσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Σε επόμενο Δελτίο Τύπου από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση προς τους πολίτες για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Γεράκη Βικτωρία

2.JPG4.JPG1.JPG5.JPG6.JPG3.JPG

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner