Τ.Α.Π.
 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΑΠ

( Ν.2130/93)

 

 

 

1. Στα στοιχεία αιτούντος θα συμπληρωθούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη

2. Στα στοιχεία ακινήτου θα συμπληρώσετε την ΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του ακινήτου, (όπως δηλαδή θα το περιγράψει ο-η συμβολαιογράφος στην πράξη μεταβίβασης, ο οποίος είναι και ο μόνος υπεύθυνος για να την προσδιορίσει). Η βεβαίωση που θα εκδώσει ο Δήμος, βασίζεται στη Νομική περιγραφή. Αν λοιπόν στην αίτηση, γίνει οποιοδήποτε λάθος, τότε θα είναι λάθος και το πιστοποιητικό. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία με το συμβολαιογράφο, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να το προσδιορίσει με ακρίβεια. Χρησιμοποιείστε και fax, αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να πάρετε στοιχεία από το συμβόλαιο.

Θυμηθείτε να συμπληρώσετε:

  • Οδό, αριθμό στη διεύθυνση
  • Όροφο και αριθμό (π.χ. Διαμέρισμα Α1 Α ορόφου)
  • Αν είναι κατάστημα, διαμέρισμα, ημιτελές, μη ηλεκτροδοτούμενο κλπ
  • Θα σημειώσετε το εμβαδόν, ακριβώς (π.χ. 75,45 τ.μ.)

  • Θα αναφέρετε και τις αποθήκες και κλειστές θέσεις στάθμευσης, με τα τ.μ. αναλυτικά, αν βεβαίως πρόκειται να μεταβιβαστούν

  • Στο οικόπεδο, θα σημειώσετε τα τετραγωνικά μέτρα από το τελευταίο τοπογραφικό και το Οικοδομικό Τετράγωνο

  • Για το Δικαίωμα Υψούν (μελλοντικό όροφο) θα αναφέρεται το ποσοστό συνιδιοκτησίας και τα τ.μ του οικοπέδου

3. Αν δεν έχει παρέλθει επταετία από την έκδοση της οικοδομικής άδειας και δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί το ακίνητο, εκτός από την περιγραφή του ακινήτου να αναφέρονται υποχρεωτικά και τα χιλιοστά επί οικοπέδου, που αντιστοιχούν στο ακίνητο.

4. Στα στοιχεία εκπροσώπου να αναγραφούν τα στοιχεία του πολίτη που έρχεται εδώ για να ζητήσει τη Βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ, μόνο αν ο τελευταίος είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον ιδιοκτήτη. Όταν υπάρχει εκπρόσωπος, μπορεί να προσέλθει μόνο με ταυτότητα. Δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση.

5. Στη δεύτερη σελίδα στο επάνω μέρος της αίτησης-δήλωσης του Ν.1599 , δηλώνετε ότι «όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι αληθή»

6. Αν στο συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί, υπάρχουν συνιδιοκτήτες, θα τους αναφέρετε στη στήλη συνιδιοκτήτες της δεύτερης σελίδας. Αναφέρετε το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο. Οι επικαρπωτές θα αναφέρονται εδώ.

7. Μην ξεχάσετε ημερομηνία και υπογραφή.

8. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ, θα είναι τελευταίος, και εξοφλημένος. Αν δεν έχετε, μπορείτε να ζητήσετε από τη ΔΕΗ, αντίγραφο τελευταίου λογαριασμού όπου όμως θα αναφέρονται τα τ.μ. που χρεώνεται για ΔΤ. ΔΦ. ΤΑΠ. Αν είναι λογαριασμός καταστήματος να αναφέρεται επίσης.

9. Α.Φ.Μ. και ταυτότητα, είναι απαραίτητα για την παραλαβή της υπεύθυνης δήλωσης ΤΑΠ.

10. Αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δηλωθέντων μέτρων στη ΔΕΗ και σε εκείνων που ζητάτε στην αίτηση, θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά, η οποία όμως θα υπολογιστεί τη στιγμή που θα προσκομίσετε τα δικαιολογητικά.

11. Στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα,(κτίσματα-οικόπεδα),η οφειλή του Τ.Α.Π. υπολογίζεται βάσει της επιφάνειας του οικοπέδου.

1135-covid-19

efpatheis-covid-19

 

 

maska

 

banner diktio alpha

 

POSTER MOSQUITOES

 
doppaoLogo
open mall 
KK 
interreg logo
 svakBanner
     
espa
baner d
eso-logo-final
 
autoprostasia
  bannermetamosxefseissite lisabanner
  gr enhmerwshs new tetragwno eguide new
  diageo drinkiq
  drainage h b omak 
diamesolavisilefko
selfhelpbanner